Zoete cravings

Welke series volg jij allemaal?
8 april 2016
Hoe ziet mijn dag eruit?
8 april 2016

Zoete cravings

Tot op de bodem!

Oke, nog eentje dan, nog eentje, ach de laatste…

OEPS de doos is leeg, de reep is op of in de zak zitten nog drie kruimels. Of ik me daarna beter voel? Nee.. dat kan ik rustig zeggen. Tijdens het snoepen voel ik me heerlijk, maar als ik eenmaal door heb dat ik weer teveel heb gesnoept voel ik me schuldig en dik. Vroeger snoepte ik heel veel, maar nu als topsporter wil je gezonde producten eten waar je lichaam echt wat aan heeft.

sugar-cravings

KOOP HET NIET! NEE, GEWOON NIET KOPEN!

Klinkt makkelijker gezegd dan gedaan! Dat vind ik ook, maar ik zorg altijd dat ik met een gevulde maag boodschappen ga doen. Niet vlak voor lunch tijd of het diner, want dan weet ik zeker dat ik met extra dingen thuis kom die niet op mijn boodschappen lijstje staan.

Wanneer ik bezoek krijg heb ik ze eigenlijk niets aan te bieden bij de koffie omdat ik nooit koekjes of snoep in huis heb. Maar waarom moet je altijd bij de koffie een koekje? Is dit een gewoonte wat erin geslopen is? Is dit westerse cultuur? Is dit uit beleefdheid? Uit onderzoek blijkt dat een meerderheid hierover teleurgesteld is. Het serveren van een koekje zou voor een succesvollere afspraak kunnen zorgen.

Blog_Berichten_Foodie_2

Daarnaast heb ik ook eigenlijk nooit frisdrank in huis. Heb mijn gasten wel een lekkere kop thee of koffie te bieden en later in overvloed. Dit is nu eenmaal mijn levensstijl.

Het probleem is namelijk dat ik kan het nooit bij 1 kan houden. Het moet allemaal op, want dan kan ik het niet meer eten. Makes scenes right? Hoe vaak ik het ook geprobeerd heb, het werkt niet voor mij. Het is beter voor mij als ik het niet in huis heb.

Klein trucje

Als er lekkere dingen in een kast liggen waar ik niet vaak inkijk, dus niet je voorraad kast kan ik er heel goed vanaf blijven. Mind fuck! Niet nu dat kastje helemaal vol ligt met lekkere dingen, haha.

Beheers de snoepkont in je!

Maar het beste middel tegen dit hardnekkige virus doodgewoon het in huis halen. Dit vind mijn vriend trouwens onzin, want ik moet er gewoon van af kunnen blijven. Of 1, een paar of een klein handje eten. Nee, we moeten het gewoon niet kopen of jij moet het maar in je tas houden.

Uitzondering ( geldt alleen voor vrouwen )

De maandelijkse periode zet je hele hormoonhuishouding op zijn kop! Dan heb ik altijd 1 dag dat ik mij niet kan beheersen en snak naar zoetigheid of alles wat slecht voor je is. Shit man.. Moeten we dit dan maar als uitzondering op de regel zien? 😉

Hoe blijven jullie van het lekkers af? Of hebben alleen vrouwen hier last van?

Blog_Berichten_Foodie_3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *