Inspiratieverhaal #1Na de Pfeiffer woog ik 13 kilo lichter..

It’s my Birthday!
19 mei 2016
Power matcha pancakes met fruitsaus
25 mei 2016

Inspiratieverhaal #1Na de Pfeiffer woog ik 13 kilo lichter..

______________________________________________________________________________________

SOMETIMES YOU HAVE TO GET KNOCKED DOWN

LOWER THAN YOU HAVE EVER BEEN,

TO STAND UP TALLER THAN YOU EVER WERE.

_______________________________________________________________________________________

Ik ben altijd al een sportman in hart en nieren geweest. Geen berg is te hoog, geen zee is te diep, niets houdt mij tegen om te bereiken wat ik wil. Tot de dag dat ik niet meer op mijn benen kon staan. Ik had de ziekte van Pfeiffer, in zijn ergste vorm. Ik ging heel snel achteruit. Het ene moment liep ik een run en drie weken later kon ik niet meer zelfstandig douchen. Ik had simpelweg de kracht niet meer om op mijn benen te staan. Longontsteking, geelzucht, leverontsteking, alles was van de partij. Drie maanden later en 13 kilo lichter kwam ik langzaam maar zeker weer op het spreekwoordelijke been.

Het duurde nog redelijk lang voordat ik een hele dag wakker kon blijven en weer de puf had om te gaan kitesurfen of een rondje te rennen. Maar toen ik het weer kon, nam ik het er ook van! Ik sporten elke dag als het even kon. Maar de oude… dat werd ik maar niet. Mijn spiermassa was gedeeltelijk terug gekomen en fysiek kon ik redeliPastedGraphic-2jk wat aan, maar ik kon niet tippen aan hoe fit ik was voor de Pfeiffer. Ik wist dat ik iets moest gaan doen, maar wat? Toen kwam Maud op mijn pad en zij heeft mijn leven qua sport en voeding veranderd. Na wat uitleg van mijn kant hoe mijn leven in elkaar stak en wat voor energie en calorie slopend werk ik had, kwam Maud met tips. Samen kwamen wij erachter dat ik sinds de Pfeiffer geen hongergevoelens meer had en dus mijzelf onbewust ondervoede. Ik at veel te weinig en wat ik at was slecht. Maar dat was niet het enige… onbewust deed ik zoveel verkeerd, wat ik dacht dat juist goed was, bleek verkeerd. Voor een selectie dag wanneer ik het beste van mijzelf moest laten zien, nam ik altijd een bord spaghetti of veel witte boterhammen met Jam, mijn filosofie? Ik moet wel genoeg koolhydraten en suikers binnen krijgen op zo’n dag toch?

Dit was dus helemaal fout… Ik moest de spaghetti skippen voor havermout, mijn tussendoortjes werden bananen en zelfgemaakte koeken van noten en granen. Het ontbijt werd ineens heel belangrijk en meerder keren per dag at ik mijn buik rond. Wit werd vervangen door volkoren en de jam werd verbannen samen met de hagelslag. Jij denkt nu vast en zeker dat ik op droge kip en rijst leef? Maar dat is zeker niet waar… er is zoveel meer, gezonder en lekkerder ontbijt in de wereld dan een boterham. Alleen wij Hollanders komen nu eenmaal niet veel verder dan een broodtrommel met bammetjes. Ook werd ik even bijgeschoold over hoe voeding in grote lijnen in elkaar stak… Er bleek een verschil te zijn tussen langzame- en snelle koolhydraten/eiwitten en zo zijn er nog meer belangrijke dingen die je moet weten. Ik had energie voor 10 en ik kon weer aan de bak. De rest volgde… ik tikte mijn streefgewicht aSchermafbeelding 2016-05-19 om 07.30.56an en tot op de dag van vandaag blijf ik daar rond hangen. Wat ik nu met mijn lichaam kan is ongekend. Twee keer sporten en 9 uur werken op een dag is geen probleem. Mijn spieren zijn terug en zo ook mijn dromen. Nu ben ik sterker dan ooit en benieuwd naar wat de nieuwe ik allemaal kan. Regelmatig geeft Maud mij nog tips bij het sporten, ze weet namelijk ontzettend veel vanschema’s, opbouw en afbouw.

Maud is meer dan een voedingsdeskundige… Doordat ze zelf een sportvrouw op het hoogste niveau is, weet ze van wanten. Als je dingen wilt bereiken in de sportwereld dan gaat het niet alleen over sporten. Eten en slapen zijn namelijk even belangrijk. Je kan de hele dag in de gym staan te zweten… maar zonder eten en voldoende rust kom je niets aan of val je niets af. Maud heeft mijn levenswijze weten aan te passen en daar ben ik haar dankbaar voor.

 

Ben jij doormiddel van je eetpatroon te veranderen een totaal ander mens geworden of heb jij iets meegemaakt? En wil dit graag delen via mijn website? Dan mag je mij gerust een mailtje sturen! Uiteraard kan dit anomiem geplaatst worden.

1 Comment

  1. Maud schreef:

    Hoi Elisa, bedankt voor je open berichtje! Toen ik 12-13 was heb ik ook pfeiffer gehad, maar blijkbaar nooit zo erg. Ik heb een maand niet mogen zwemmen en al snel daarna alle trainingen weer opgebouwd. Het is wel echt kak om er zolang mee rond te lopen zeg. Mocht je nog ergens vragen over hebben stel ze gerust! Liefs Maud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *