De moed van imperfectie

Hoe ziet mijn dag eruit?
8 april 2016
Pasta met garnalen, spinazie & pesto
14 april 2016

De moed van imperfectie

Brené Brown beschrijft in De moed van imperfectie hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. Op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier moedigt ze de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven.

____________________________________________________________________

There’s no need to be perfect to

inspire others. Let people get

inspired by how you deal

with your imperfections

____________________________________________________________________

Het is soms wat te Amerikaans, maar het is zeker de moeite waard om te lezen. Ik zou het niet willen beschrijven als weer een van de vele zelfhulpboeken, maar het geeft je op een heldere manier inzicht.

Als topsporter streef je en zal je altijd streven naar het perfecte. Soms is het ook een kunst om dit los te laten, want ik ben mezelf helaas weleens tegen gekomen hierin. Ik wil zo graag, maar toch lukt het niet. Laat het los..

Een ander mooi voorbeeld waar ik mezelf op betrap, wat ook terug komt in het boek. Als ik weet dat er visite komt ruim ik alles nog een keer extra op ( je zult waarschijnlijk bij mij zoiets hebben, wat moet je dan opruimen? ), haal nog even een doekje ergens overheen en leg de kussens goed op de bank. Ander voorbeeld als een vriendin zegt dat haar vriend eigenlijk allergisch is voor de kat, dan zuig ik nogmaals mijn banken, terwijl ik weet dat het niet nodig is. Volgens haar zeggen zal hij er niet dood aangaan, maar ben achteraf toch blij dat hij nergens last van heeft gehad. Extra moeite wordt toch beloond.

Het kan nuttig zijn om dit in het dagelijks leven los te kunnen laten, want scheelt ook weer energie. Een aanrader dus om te lezen!

2 Comments

  1. Marion schreef:

    Ah, deze ken ik nog niet. Ik heb hier De Kracht van Kwetsbaarheid liggen. Ook een hele mooie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *