de LAATSTE LOODJES…

Gender reveal
28 december 2017

de LAATSTE LOODJES…

Inmiddels ben ik de 36 weken alweer gepasseerd en dat betekent toch wel dat het aftellen beetje begonnen is. Van die laatste zware loodjes heb ik nog weinig last. We zijn in ieder geval niet veel weekendjes meer met z’n tweeën, omdat Ramon ook nog wedstrijden moet coachen. 

Hoe gaat het?
Ik vind het toch wel raar om mezelf zwanger te zien, bij andere vind ik het veel natuurlijker eruit zien. Misschien omdat in de topsport weinig vrouwen kiezen voor het moederschap tijdens hun carrière.Er gaat ieder geval een hele nieuwe wereld voor je open wanneer je voor het eerst zwanger ben. Ik kan niet anders zeggen dan dat het super met mij gaat. Ja echt, ik heb niks te klagen. Alleen wanneer ik na de training volle bak wind tegen heb kan ik wel huilen op de fiets en ben ik in staat om te stoppen, haha. Soms ben ik ff 10 min chagrijnig en dat zeg ik dan ook. “Geef me ff 10 min, oke?”. Vaak heeft Ramon dat al wel door, omdat ik dan sarcastisch ben. Fietsen is helaas niet zo heel fijn meer, maar ik doe het nog wel. Zonde om alles met de auto te doen!

Verder heb ik niet echt last van kwaaltjes en zit mijn buik nog niet in de weg. Oke, dat vele plassen is wel irritant, maar veters strikken kan ik nog prima zelf en heb ik geen last van bandenpijn of mijn rug. Ook wel een voordeel van niet zo’n grote buik hebben. Eigenlijk pas vanaf 28-30 weken begon ik echt een buikje te krijgen. Ja waar komt dat dan door? Waarschijnlijk door al dat trainen heb ik toch wel sterke buikspieren waardoor ik wat meer naar binnen draag en dat is helemaal niet “schadelijk” voor de baby hoor. Wel heb ik hierdoor wat extra echo’s gehad, maar hij groeit prima en hij beweegt zeer fanatiek in mijn buik.

Zwemmen
Vanaf 20 weken t/m 28 weken ben ik van 10 naar 8 trainingen gegaan en zwom ik zeker nog 4-4,5 km per training. Vanaf 28 weken ben ik terug gegaan naar 6 keer per week en de laatste paar weken zwem ik nog wel elke dag maar is het rond de 3,5 km per training. Voor elke zwemtraining doe ik ook nog landtraining. Dit bestaat inmiddels alleen uit mobiliteit oefeningen en eventueel wat zij ligsteunen als de rest core oefeningen doet. Krachttraining doe ik ook nog twee keer per week, wat vooral bestaat uit 1 been oefening (squatten) en 2 of 3 armoefeningen. Verder nog wat ontspanningsoefeningen op de swissbal. Keerpunten maken tijdens de training wordt nu wel wat lastiger en zeker als ik armen zwem met een plank tussen mijn benen.

Babykamer
De babykamer is zo goed als klaar. Er moet alleen nog 1 plankje worden opgehangen en wat schilderijtjes. Wij zijn mega blij met het eindresultaat. Elke dag kijk ik wel eventjes in het kamertje. In het begin zal hij daar niet gaan slapen, want wij hebben een co-sleeper voor naast ons bed. Nog geen idee hoeveel weken hij bij ons zal gaan slapen, maar tijdens de kraamweek is het sowieso handig.

Mijn beste vriendin had voor elke maand een cadeautje gemaakt. Ze weet dat ik verrassingen haat, maar het was een leuke test. Elke vier weken heb ik netjes een cadeautje klaargezet op de babykamer en na die weken pakte ik het uit. Wat heb ik mij hier toch goed aan weten te houden 😉 Ik heb er nog twee over, eentje voor 38 weken en de ander moest ik in mijn vluchtkoffer stoppen. Die is inmiddels ook al wel aardig ingepakt.

Vind je het spannend?
Natuurlijk vind ik het spannend, maar ik kijk er eigenlijk wel naar uit. IK BEN ZO NIEUWSGIERIG😱. Een paar maanden terug zou ik nog zeggen dat ik er tegenop zag, haha. Ik slaap echt nog goed en kan zo 10 uur in een nacht slapen. Na de training doe ik wel vaak een powernap van 30-45 minuten en dan kom ik de rest van de dag weer door. Verder wandel ik nog rustig een uurtje per dag of ga ik klussen in het huis, alhoewel Ramon daar niet zo blij mee is. Ik weet dat ik af en toe echt moet gaan zitten en niet meer de hele dag door kan razen, maar ik voel me gewoon heel goed dus dat vergeet ik soms. Yup that’s me.

Het zit er bijna op! Ik heb een hele fijne zwangerschap gehad en genoten van alles wat ik in deze afgelopen maanden allemaal gewoon nog heb kunnen doen. Van te voren alleen maar durven hopen dat ik zo mijn zwangerschap met zwemmen kon combineren. Het kriebelt nog geregeld onder de trainingen om straks mijn comeback te maken, maar ik doe hier nog geen 100% uitspraak over ;).

Zijn jullie ook zo benieuwd wanneer hij komt en welke naam wij hebben uitgekozen?!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *