Biografie

Historie


Van kleins af is Maud met het zwemmen opgegroeid. Ze ging vaak samen met haar broer naar opa en oma die een zwembad in hun achtertuin hadden. Nadat ze haar ABC en de vooropleiding wedstrijd zwemmen “brons, zilver en goud” had behaald is ze voor het eerst in aanraking gekomen met het wedstrijdzwemmen bij de club “Zeester- Meerval” in Uden.

In 2007 zette Maud haar eerste stap op internationaal niveau. Dit waren de Europese Jeugd Kampioenschappen in Antwerpen. Ze maakte toen deel uit van de Nederlandse jeugd kernploeg onder leiding van bondscoach Mandy van Rooden en haar oud-trainer Onko Drent. Ook een jaar later zat ze bij de ploeg die naar de Europese Jeugd Kampioenschappen in Belgrado gingen.

Vanaf september 2008 is ze overgestapt naar het “Regionaal Trainingscentra, RTC” in Eindhoven onder leiding van Jeanet Mulder. In 2011 maakte ze haar entree op het WK voor senioren in Shanghai. Ze zwom hier de 4 x 100m vrij estafette series. Waar de dames in de finale uiteindelijk het goud wonnen!

Daarna heeft ze de overstap gemaakt naar het “Nationaal Trainingscentra, NTC” onder leiding van Jacco Verhaeren. Eind 2011 wordt ze 16e, 12e en 4e op de 50m, 100m en 4 x 50m vrij op de EK korte baan in Szczecin, Polen. In april 2012 waren de kwalificaties voor de Olympische Spelen in Londen. Helaas wist Maud geen plek te veroveren in het team voor de 4x 100m vrij.

Na een periode van rust wist ze zich na alle tegenslagen toch weer te herpakken. In overleg met haar coach is ze het nieuwe seizoen begonnen met trainen bij het RTC onder leiding van Jeanet Mulder. In oktober 2012 sloot ze zich weer aan bij haar teamgenoten van het NTC onder leiding van haar nieuwe coach Marcel Wouda.

In April 2013 veroverde Maud weer een plek in de 4 x 100m vrij estafette voor het WK in Barcelona. Waar ze uiteindelijk reserve bleef en niet in actie kwam.

2014 was een succesvol jaar voor Maud, waaronder zilver op de 4 x 100 m vrijeslag op het Europese Kampioenschap in Berlijn. En om dat jaar goed af te sluiten 2 gouden medailles en 3 wereldrecords op de 4 x 50 m vrijeslag en 4 x 100 m vrijeslag in Doha.

In de zomer van 2015 behaalde Maud samen met haar teamgenoten zilver op de 4 x 100 m vrije slag op het wereld kampioenschap in Kazan.

In mei 2016 behaalde Maud samen met haar teamgenoten goud op de 4 x 100 m vrijes slag op de Europese Kampioenschappen in Kazan. Ook won ze goud met het gemengde ( twee dames met twee heren) estafette team op de 4 x 100 m vrije slag.

De Olympische Spelen in Rio waren voor het gehele Nederlandse team geen succes. Kort gezegd heeft Maud geen fijne ervaring gehad tijdens het toernooien der toernooien. Na de series 4 x 100 vrijeslag lag Maud eruit voor de finale sessie. In de finale belandde we net naast het podium een zure 4 plek.

Een jaar later tijdens het WK lange baan in Budapest (Augustus 2017) namen we revanche en behaalde we op de 4 x 100 vrijeslag een mooie bronzen medaille wat voor ons aanvoelde als goud!

Het seizoen 2017-2018 staat voor Maud in het teken van haar zwangerschap en verwacht ze in juni haar eerste kindje

Road to Tokyo

In Tokio ga ik voor goud!


Sponsoren

Smood Smood
Virtuoos

Sponsoren

Smood Smood
Virtuoos