8 tips om makkelijker gezonder te eten

ask me anything! #1
8 juli 2016
Ware liefde voor aardbeien met citroen
14 juli 2016

8 tips om makkelijker gezonder te eten

Gezonder eten is echt niet moeilijk en zeker niet met deze tips!

  1. Waarom geen groenten bij de lunch?

Maak een lekker sandwich met humus, sla, kommer en tomaat en je krijgt al een extra portie groenten binnen. En wat is er mis mee om naast je boterham een halve paprika op te eten? Of verstop je groenten in een lekkere fritatta ( ook koud is dat lekker )

 

  1. Home made makkelijke (sla) sausjes

Sausjes kun je prima zelf maken en het kost weinig tijd! Daarnaast zitten er in sausjes van de supermarkt een hoop ongezonde ingrediënten. Je kunt prima zelf sausjes als tzatziki, ketchup of mayonaise maken. Of lekker olijfolie, citroen en peper voor over de salade. Experimenteer eens met rode wijn azijn.

 

  1. Zelf lekkere drankjes maken

Met weinig ingrediënten kun je zelf prima alternatieve voor frisdrank maken. Laat eens je favorieten thee afkoelen en voeg wat verse munt toe. In een handomdraai je eigen ice tea. Water met verschillende soorten fruit is ook super lekker.

 

  1. “Dit ga ik nooit meer eten”

Bepaalde producten jezelf verbieden heeft geen zin en zeker niet als je er dol op bent. Begin het met verkleinen van de porties. Op ten duur kun je het aantal keer terug brengen. Als je Langzaam je ongezonde gewoontes verandert, zal je ook minder snel behoefte hebben naar een versnapering.

 

  1. Home made

Probeer eens 1 x per week een product wat je normaal koopt in de supermarkt zelf te maken. Denk aan dingen als muesli, jam, pindakaas, smoothies ( met groenten), pannenkoeken ( geen kant-en klaar) of frietjes. Bedenk eens een alternatief voor suiker, paneermeel of lasagne vellen.

 

  1. Eet gevarieerd

Ja, dit zal je vast al wel 100 x hebben gehoord, maar ik wil je een hele makkelijke tip geven hiervoor. Als je op maandag luncht met brood, probeer je op dinsdag geen brood te nemen als lunch. Eet je s ‘avonds gekookte aardappels, probeer dan de volgende avond geen aardappelproduct te eten ( dus geen frietjes of gekookte aardappels ). En vervang 2 maal per week het vlees eens voor peulvruchten.

 

  1. Lees eens de achterkant van een product

Als je niet alle ingrediënten kent, koop het dan niet. Zo weet je wat je eet en in je mond stopt. Daarnaast kijk ik altijd hoeveel gram suiker erin zit en de hoeveelheid zout. Koolhydraten zijn prima, maar die koolhydraten moeten niet voor 90% uit suikers bestaan. Gemiddeld krijgen we al heel veel zout binnen door deze producten. Dus is extra zout toevoegen eigenlijk niet nodig.

 

  1. Gezond eten doe je met je hele gezin

Zorg voor afwisselende maaltijden, waarbij iedereen een keer mag kiezen wat die graag wilt eten. Zorg voor twee soorten verschillende groenten op tafel zodat er keus is. Eet lekker aan tafel en bespreek je dag met elkaar. Zo creëer je ook een sociaal momentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *